top of page
2469665.jpg

Preoblikovanje brazgotin

Lasersko preoblikovanje brazgotin je minimalno invaziven poseg, ki ga pacienti dobro prenašajo. Zaradi tipično kratkega časa okrevanja pacienti zelo hitro občutijo pozitivne psihološke učinke, ki jih prinese vidno izboljšanje stanja brazgotine po posegu.

MEDICINSKA UPORABA MOČI SVETLOBE

Laserji so idealni za učinkovito obravnavo širokega nabora brazgotin. Er:YAG laserski piling se uporablja za nežno ablacijo brazgotin in aktivacijo preoblikovanja kolagena. Brazgotine zaradi aken se še posebej dobro odzivajo na zdravljenje z Er:YAG. Klinične raziskave, izvedene z valovno dolžino laserjev Nd:YAG, kažejo nadaljnje izboljšanje estetskega videza pri hipertrofičnih brazgotinah. Prav tako kažejo na izboljšanje celotne kakovosti tkiva brazgotine, vključno z eritemom, volumnom, prožnostjo itd.

KAKO POTEKA POSEG?

Obsevano območje večinoma zakrvavi, v naslednjih dneh se tam pojavijo kraste. Obsevano območje je rdeče in luščeče, nekaj dni je lahko prisotna tudi rahla oteklina. Vsaj en mesec po terapiji je treba ob izpostavljenosti soncu obsevani predel zaščititi (zaščitni faktor SPF 50). Natančna navodila glede skrbi za kožo v prvem tednu dobite ob posegu, saj se slednja v določeni meri razlikujejo glede na opravljen poseg.

TRAJANJE POSEGA

Čas posega je odvisen od predela, ki ga obdelujemo. 

PO POSEGU

Obsevano območje večinoma zakrvavi, v naslednjih dneh se tam pojavijo kraste. Obsevano območje je rdeče in luščeče, nekaj dni je lahko prisotna tudi rahla oteklina. Priporočamo izogibanje direktnemu soncu 30 dni po posegu, kasneje pa je zelo priporočljivo uporabljati zaščitno kremo z zaščitnim faktorjem 50+.

ŠTEVILO TERAPIJ

Priporoča se več terapij, od 2-3 terapije, v veliki meri pa je odvisno od velikosti in globine brazgotone. Terapije se izvajajo na 6 -  tednov. 

POSTOPEK LASERSKEGA POSEGA SI LAHKO OGLEDATE V VIDEU:

bottom of page