top of page
00161E00-A331-4292-A8C0-6A7B4EC3BB33.jpeg

SPECIALISTIČNI ORTOPEDSKI/

TRAVMATOLOŠKI PREGLED

Ambulanta v medicinskemu centru Althea vam nudi specialistične preglede na področju ortopedije / travmatologije.

FDCFCAA1-2074-4154-97D6-E3A4B18FA69A_1_105_c.jpeg
Specialistični ortopedski / travmatološki pregled
cena 90 €
Kontrolni pregled
cena 70 €
Drugo mnenje
cena 140 €
Punkcija
cena 3
40 €
Blokada
cena 40 €
Aplikacija hialuronske kisline
cena 210 €
Pregled pri ortopedu / travmatologu

Slovenija je ena redkih evropskih držav, ki zaenkrat še izobražuje ločeno specialiste ortopedije in travmatologije. V preteklosti sta se ti dve specializacijo ostro ločili na zdravljenje degenerativnih stanj (ortopedija) in svežih poškodb (travmatologija). V zadnjih letih ostrega ločevanja med specializacijama ni več. Obe specialnosti se ukvarjata s pridobljenimi nepravilnostmi mišično-kostnega sistema, ki so bodisi posledice nepravilno zaceljenih poškodb ali degenerativnih bolezni. Prirojene nepravilnosti ostajajo v domeni ortopedov, sveže poškodbe pa travmatologov.

Kaj zajema specialistični pregled?
Zajema natančen pogovor o težavah, pregled, svetovanje in predlaganje terapije, napotitev na dodatne preiskave, v kolikor je to potrebno ter izdaja receptov. 

Punkcija

Ob poškodbah ali ob degenerativnih boleznih lahko prihaja do izliva v sklep, ki povzroča bolečino in ne sposobnost gibanja. V teh primerih vam s punkcijo izpraznimo sklep, kar vam takoj omili bolečino in poveča gibljivost. 

Blokada

Akutne ali kronične poškodbe v predelu narastišč mišic povzročajo bolečine, ki vam preprečujejo normalno aktivnost. Z injieciranjem zdravila proti bolečini in proti vnetju se bolečina umiri že po nekaj urah (primer: teniški komolec). Blokada v razbolel in močno obrabljen sklep vam bo omogočala normalno funkcijo, do operativne menjave sklepa v najboljšem primeru, pa bodo težave povsem prešle (primer: blokada v obrabljeno koleno). 

Aplikacija hialuronske kisline

Za aplikacijo hialuronske kisline v sklep se odločimo, kadar ugotovimo bolečo gibljivost zaradi obrabe sklepa. Gre za najbolj razširjeno izmed sodobnih oblik zdravljenja sklepne obrabe. Hialuronska kislina je zelo viskozna bistra tekočina, ki izboljša gladkost in mehanične lastnosti obrabljenega hrustanca in tako upočasni napredovanje obrabe. Hialuronsko kislino apliciramo v velike sklepe – koleno, kolk, gleženj.

Drugo mnenje

V medicini tako kot v življenju ni 100% pravilnih odločitev, enako velja tudi za napačne. Ob predlaganem zdravljenju, ki bi bilo za vašo bolezen ali poškodbo najbolj primerno, se večkrat zgodi, da se vam zdi, da niso bile upoštevana dejstva, ki so za vas pomembna. Poleg tega se vam lahko porajajo dvomi tudi v pravilnost diagnoze. V takih primerih vam nudimo izčrpen pogovor in razlago dosedanjih izvidov opravljenih preiskav in vam podamo drugo mnenje izkušenega specialista, strokovnjaka na tem področju.

Samoplačniški specialistični pregled ali brezplačen pregled preko izbranih zavarovalnic
Sodelujemo z zavarovalnicami Triglav, Generali, Vzajemna, Sava, Merkur in Prva Osebna zavarovalnica, katere vam lahko krijejo samoplačniške storitve.
bottom of page