Birthmark

SPECIALISTIČNI ORTOPEDSKI/

TRAVMATOLOŠKI PREGLED

Ambulanta v medicinskemu centru Althea vam vsako sredo popoldan nudi specialistične preglede na področju ortopedije / travmatologije.

_74A0676.jpg
Specialistični ortopedski / travmatološki pregled
cena 80 €
Kontrolni pregled
cena 60 €
Drugo mnenje
cena 130 €
Punkcija
cena 30 €
Blokada
cena 30 €
Aplikacija hialuronske kisline
cena 210 €
Pregled pri ortopedu / travmatologu

Slovenija je ena redkih evropskih držav, ki zaenkrat še izobražuje ločeno specialiste ortopedije in travmatologije. V preteklosti sta se ti dve specializacijo ostro ločili na zdravljenje degenerativnih stanj (ortopedija) in svežih poškodb (travmatologija). V zadnjih letih ostrega ločevanja med specializacijama ni več. Obe specialnosti se ukvarjata s pridobljenimi nepravilnostmi mišično-kostnega sistema, ki so bodisi posledice nepravilno zaceljenih poškodb ali degenerativnih bolezni. Prirojene nepravilnosti ostajajo v domeni ortopedov, sveže poškodbe pa travmatologov.

Kaj zajema specialistični pregled?
Zajema natančen pogovor o težavah, pregled, svetovanje in predlaganje terapije, napotitev na dodatne preiskave, v kolikor je to potrebno ter izdaja receptov. 

Punkcija

Ob poškodbah ali ob degenerativnih boleznih lahko prihaja do izliva v sklep, ki povzroča bolečino in ne sposobnost gibanja. V teh primerih vam s punkcijo izpraznimo sklep, kar vam takoj omili bolečino in poveča gibljivost. 

Blokada

Akutne ali kronične poškodbe v predelu narastišč mišic povzročajo bolečine, ki vam preprečujejo normalno aktivnost. Z injieciranjem zdravila proti bolečini in proti vnetju se bolečina umiri že po nekaj urah (primer: teniški komolec). Blokada v razbolel in močno obrabljen sklep vam bo omogočala normalno funkcijo, do operativne menjave sklepa v najboljšem primeru, pa bodo težave povsem prešle (primer: blokada v obrabljeno koleno). 

Aplikacija hialuronske kisline

Za aplikacijo hialuronske kisline v sklep se odločimo, kadar ugotovimo bolečo gibljivost zaradi obrabe sklepa. Gre za najbolj razširjeno izmed sodobnih oblik zdravljenja sklepne obrabe. Hialuronska kislina je zelo viskozna bistra tekočina, ki izboljša gladkost in mehanične lastnosti obrabljenega hrustanca in tako upočasni napredovanje obrabe. Hialuronsko kislino apliciramo v velike sklepe – koleno, kolk, gleženj.

Drugo mnenje

V medicini tako kot v življenju ni 100% pravilnih odločitev, enako velja tudi za napačne. Ob predlaganem zdravljenju, ki bi bilo za vašo bolezen ali poškodbo najbolj primerno, se večkrat zgodi, da se vam zdi, da niso bile upoštevana dejstva, ki so za vas pomembna. Poleg tega se vam lahko porajajo dvomi tudi v pravilnost diagnoze. V takih primerih vam nudimo izčrpen pogovor in razlago dosedanjih izvidov opravljenih preiskav in vam podamo drugo mnenje izkušenega specialista, strokovnjaka na tem področju.

Samoplačniški specialistični pregled ali brezplačen pregled preko izbranih zavarovalnic

Sodelujemo z zavarovalnicami Triglav, Generali, Vzajemna in Sava, katere vam lahko krijejo samoplačniške storitve specialista.

NAROČANJE
Naročite se lahko po telefonu, vsak dan od 8.00 - 17.00 na telefonski številki 04/531 69 75 ali pa preko elektronske pošte info@althea.si

POTRDITEV / ODPOVED TERMINA

Ob potrditvi termina boste prejeli elektronsko pošto. Morebitno odpoved ste dolžni (po telefonu na 04 531 69 75 ali po elektronski pošti info@althea.si sporočiti 24 ur pred dogovorjenim terminom, sicer si pridržujemo pravico storitev zaračunati).