top of page
1825370.jpg

Lasersko odstranjevanje dlak

Fotonini visokozmogljivi sistemi z laserjem Nd:YAG in tehnologijo FRAC3® predstavljajo nove standarde učinkovitosti pri zagotavljanju varnega in učinkovitega odstranjevanja dlak, in sicer z uporabo inovativnega sistema, ki učinkovito uničuje mešičke dlak s kombinacijo selektivne in homogene fototermolize.

VARNO ZA VSE TIPE KOŽE

Fotonini sistemi z laserjem Nd:YAG vključujejo revolucionarno tehnologijo pulznega nadzora in patentirani tridimenzionalni vzorec postopkov (FRAC3®), ki zagotavlja varno in učinkovito odstranjevanje dlak. Za razliko od drugih valovnih dolžin je samo laser Nd:YAG varen za uporabo na vseh tipih kože. Fotonin inovativni sistem učinkovito cilja na področja površinske obdelave, medtem ko okoliška tkiva ostanejo nedotaknjena.

O POSEGU

Svetloba laserja Nd:YAG se absorbira v dlaki in se pretvori v toploto, ki deluje neposredno na dlako in dlačni folikel, kar povzroči upočasnitev ali ustavitev rasti dlak na obsevanem območju. Laserska terapija je učinkovita tudi pri vraslih dlakah. Najboljši učinek ob nizkem številu ponovitev je najlažje doseči pri osebah, ki imajo temne dlake in svetlo polt.

KAKO POTEKA POSEG?

Lasersko pomlajevanje s protokolom 4D združuje štiri različne programe, s katerimi izvajamo laserski poseg, katerega rezultat je zboljšani tonus in elastičnost kože, zmanjšana vidnost gub in povešanje obraza. S postopkom osvežimo in izboljšamo teksturo kože ter bistveno izboljšamo vse vidne in nevidne znake staranja na koži. Poseg izvedemo v štirih korakih:

TRAJANJE POSEGA

Čas posega je odvisen od predela, ki ga obsevamo. 

OKREVANJE

Po posegu se lahko pojavi rahlo nelagodje na predelu, ki smo ga obsevali, ki pa izgine v nekaj urah.  Nelagodje lahko lajšamo z vlažilnimi gela ali kremami. Redko se lahko tudi pojavi reakcija, ki spominja na opeklino, vendar tudi ta izgine v 24. urah.

PRED POSEGOM

Pomembno je, da mesec dni pred posegom dlak ne pulite, jih ne depilirajte in ne uporabljajte kreme za odstranitev ali posvetlitev dlak. Izogibajte se sončenju in ne uporabljajte samoporjavitvenih krem. Vsaj 3 dni pred načrtovanim posegom se ne brijte, saj je idealno, da so dlačice dolge 2 - 3 mm. Prav tako pred posegom ne uporabljajte različnih krem ali losijonov.

PO POSEGU

Priporočamo izogibanje direktnemu soncu 14 dni po posegu, kasneje pa je zelo priporočljivo uporabljati zaščitno kremo z zaščitnim faktorjem 50+.

ŠTEVILO TERAPIJ

Laserski žarki lahko delujejo le na dlake v aktivni fazi rasti. Ker so dlake v danem trenutku v različnih fazah rasti, je potrebno terapije ponavljati. Na število potrebnih obsevanj vpliva tudi barva in debelina dlak ter območje na telesu. V povprečju je potrebnih 6 do 10 terapij v razmiku od 3 do 4 tedne.

POSTOPEK LASERSKEGA POSEGA ODSTRANJEVANJA DLAK SI LAHKO OGLEDATE V VIDEU:

bottom of page