top of page
5fa058d2ffecf46950082a3f_BB-Fotona-SP-Dynamis.jpg

Lasersko 4D pomlajevanje

Dejstvo je, da se naša koža stara. Spremembe iz dneva v dan morda niso dramatične, dolgoročno pa so lahko kar izrazite in za mnoge predstavljajo estetsko težavo. Z ustrezno nego in načinom življenja se lahko znakom staranja nekaj časa še izogibamo, pa vendar se da ukrepati tudi, ko je škoda še narejena.

POMLAJEVANJE S POMOČJO LASERSKE TEHNOLOGIJE

Z lasersko tehnologijo Fotoninega laserja 4D Dynamis uspešno odpravimo zunanje znake staranja kože, predvsem tiste, ki so posledica izpostavljanja ultravijoličnim žarkom in drugim negativnim dejavnikom okolja. Z njim izboljšamo videz kože, zgladimo drobne gube, izboljšamo poakenske in druge brazgotine, odstranimo pigmentne spremembe – starostne, aktinične hiperpigmentacije, melazmo.

O POSEGU

Lasersko pomlajevanje je primerno za vse, ki ne želijo posegati po kirurški ali drugih bolj invazivnih metodah pomlajevanja. Za optimalne rezultate je potrebno več zaporednih posegov, v predpisanih intervalih, Proces je dolgotrajen, saj z različnimi laserskimi valovi spodbujamo naravne procese za prožno in gladko kožo. Ker hkrati tudi zaviramo proces staranja po laserski posegi priporočljivi po 30. letu starosti. 

KAKO POTEKA POSEG?

Lasersko pomlajevanje s protokolom 4D združuje štiri različne programe, s katerimi izvajamo laserski poseg, katerega rezultat je zboljšani tonus in elastičnost kože, zmanjšana vidnost gub in povešanje obraza. S postopkom osvežimo in izboljšamo teksturo kože ter bistveno izboljšamo vse vidne in nevidne znake staranja na koži. Poseg izvedemo v štirih korakih:

1. KORAK

2. KORAK

SmoothLIftin: Začnemo z obsevanjem ustne sluznice. S tem postopkom sprožimo tvorbo novega kolagena in tako zmanjšamo gube in vdolbine v predelu okoli ust, ustnicam pa povrnemo volumen. 

FRAC3: V drugem koraku s fototermalni učinkom v dermisu tretiramo vdolbine okoli ust in ostale gubice okrog oči in ust. Ta program povzroča kontrolirane mikropoškodbe v globini tkiva brez poškodovanja zgornje povrhnjice kože – epidermisa. Mikropoškodbe stimulirajo tkivo, da se začne izgradnja mlajšega tkiva z novim kolagenom, kar zagotavlja boljši tonus in teksturo kože.

3. KORAK

4. KORAK

Piano: S tako imenovano tehniko ščetkanja in posebnim fototermalnim učinkom sprožamo efekt zategovanja in učvrščevanje kože.

SupErficial: Postopek zaključimo z laserskim pilingom, ki bo odstranil regeneriral epidermis in takoj po posegu boste občutili, da je vaša koža bolj sijoča in napeta.

TRAJANJE POSEGA

60 min

OKREVANJE

1 - 2 dni

Po laserskemu pilingu lahko pekoč občutek na obrazu traja do 24 ur, lajšamo ga s hladnimi obkladki in nanosom silikonskega gela. Po posegu se pojavi tudi rdečica, ki navadno izzveni v 24. do 48. urah.

PRED POSEGOM

Zaželeno je, da na poseg pridete brez ličil. Pred tem načrtovanim posegom se vsaj dva tedna izogibajte uporabi retinoidov (topičnih mazil, ki vsebujejo derivate vitamina A) in 24 ur pred terapijo poskrbite, da boste dovolj hidrirani. Pred lasersko obravnavo osebje seznanite z zdravili, ki jih jemljete, ter morebitnimi posegi, ki ste jih v zadnjem času opravljali na obrazu ali vratu.

PO POSEGU

Priporočamo izogibanje direktnemu soncu 14 dni po posegu, kasneje pa je zelo priporočljivo uporabljati zaščitno kremo z zaščitnim faktorjem 50+.

ŠTEVILO TERAPIJ

Za optimalen rezultat je potrebnih več tretmajev. Priporoča se 3 terapije, v 4 - 6 tedenskih intervalih. Število terapij pa je odvisno tudi od starosti stranke.

POSTOPEK LASERSKEGA POSEGA 4D SI LAHKO OGLEDATE V VIDEU:

bottom of page