top of page
MyLab-X7_touchscreen.png

ULTRAZVOČNA PREISKAVA

Ultrazvočna ambulanta v medicinskemu centru Althea nudi preiskave na področju mišično - skeletnih obolenj.

mylab-x75-ultrasound-system-launches-reports-esaote-enriched-with-unparalleled-connectivit
Mišično - skeletna ultrazvočna preiskava
cena 80 €
Vsaka dodatna regija
cena 60 €
Mišično - skeletna ultrazvočna preiskava

Mišično-skeletna ultrazvočna preiskava (UZ) je

neinvazivna slikovna metoda, ki s pomočjo ultrazvočnih valov prikaže mišice, tetive, vezi, sklepne ovojnice in živce na vseh dostopnih delih telesa. S to metodo ugotavljamo poškodbe in druge bolezenske spremembe na opisanih strukturah. Na osnovi ultrazvočnih diagnoz lahko prilagodimo zdravljenje (fizioterapijo in vadbo), poleg tega nam ta slikovna metoda predstavlja tudi pomoč pri punkcijah sklepov (mišic) in blokadah globljih struktur. S pomočjo UZ se lahko tudi odstranjujejo kalcinacije v sklepih (rama).

Kaj zajema ultrazvočna preiskava?

 

Zajema natančen pogovor o težavah, neinvaziven pregled z ultrazvokom, svetovanje in predlaganje terapije, ter izdaja receptov. Izvid UZ preiskave sestavljata opis in mnenje, kjer se opiše in opredeli najdbe, njihovo anatomsko lego, naravo morebitnega bolezenskega procesa in po potrebi poda indikacije za morebitne nadaljnje slikovne, laboratorijske ali druge specialistične preiskave. 

Samoplačniška ultrazvočna preiskava ali brezplačen pregled preko izbranih zavarovalnic

Sodelujemo z zavarovalnicami Triglav, Generali, Vzajemna, Sava, Merkur in Prva Osebna zavarovalnica, katere vam lahko krijejo samoplačniške storitve.

NAROČANJE
Naročite se lahko po telefonu, vsak dan od 8.00 - 16.00 na telefonski številki 04/531 69 75.

POTRDITEV / ODPOVED TERMINA

Ob potrditvi termina boste prejeli elektronsko pošto. Morebitno odpoved ste dolžni (po telefonu na 04 531 69 75 ali po elektronski pošti info@althea.si sporočiti 24 ur pred dogovorjenim terminom, sicer si pridržujemo pravico storitev zaračunati).
bottom of page