top of page
_74A0117.jpg

LASERSKO ZDRAVLJENJE

Z laserskimi posegi lahko hitro, varno in učinkovito odstranimo vse kožne spremembe, ki niso nevarne. Zaradi natančnosti laserskega žarka tak postopek odstranjevanja omogoča hitro celjenje brez brazgotinjenja in tudi sam postopek ne povzroča večjega nelagodja.

LASERSKA ABLACIJA

Z lasersko ablacijo lahko hitro in neboleče popolnoma odstranimo kožne spremembe brez brazgotinjenja. S to metodo lahko odstranimo nenevarne kožne spremembe, ki niso znamenja, in sicer:

  • starostne bradavice,

  • pecljate fibrome,

  • virusne bradavice na rokah in stopalu,

  • ksantelazme,

  • sončne pege…

Metodo izvajamo s pomočjo Er:YAg laserja. Deluje tako, da se absorbira v vodi in ker najbolj površinske kožne celice prav tako vsebujejo veliko vode, se kožna sprememba  absorbira v celicah in povzroči njihovo uparitev, oziroma ablacijo, brez da bi poškodoval kožne strukture v okolici. 

LASERSKO ZDRAVLJENJE GLIVIČNIH NOHTOV

V zadnjih letih je vse bolj priljubljena naravna metoda zdravljenja z lasersko svetlobo. Uporablja se  Nd:YAG laser, saj so glivice občutljive na lasersko svetlobo, ki enakomerno segreva globoke strukture nohta in nohtne plošče, s čimer uničuje glivice ter njihove spore. Laser ne poškoduje nohta ali obnohtne kože.

Poseg ni neprijeten, pri terapiji je čutiti toploto. Takoj po posegu spremembe še niso vidne in se bodo pokazale tekom rasti nohtov. Res pa je, da nožni nohti rastejo zelo počasi, zato lahko traja tudi do dve leti, da nov noht v celoti zraste.

Z glivično okužbo na nohtih se bolj uspešno spopadamo, če vzporedno s terapijo poskrbimo tudi, da Vzporedno s terapijo se lahko uporabljajo tudi kreme.

bottom of page