top of page
_74A4214_edited.jpg

KINEZIOLOGIJA

Kineziologija je veda, katere temelj je proučevanje gibanja človeškega telesa ter povezovanje teh znanj z znanji iz področij biomehanike, fiziologije, nevrologije, psihologije, anatomije, biokemije, fizioterapije in dietetike.

_74A4214.jpg
Kineziolog

Kineziolog je oseba, ki se ukvarja s proučevanjem človeka v gibanju npr. med vadbo ali po poškodbi, hkrati pa z različnimi protokoli vadbe vpliva na telesno zmogljivost in splošno počutje posameznika. Področja dela kineziologa so raznovrstna in sicer segajo vse od rehabilitacije po poškodbi (post-rehabilitacija), preventive pred poškodbami, športa na vrhunski in rekreativni ravni pa do zdravega življenjskega sloga. 

Post-rehabilitacijska vadba

Post-rehabilitacijska vadba po poškodbi je želja vsakega posameznika se čim hitreje vrniti k življenju oz. k aktivnostim pred poškodbo. Po medicinski in fizioterapevtski obravnavi se posamezniku priporoča izvajanje določenih vaj za povrnitev telesnih sposobnosti na nivo pred poškodbo. V tem delu nastopi kineziolog, ki z individualno obravnavo in specifično prilagojenim planom dela posamezniku omogoči doseč cilje ter obenem odpraviti gibalne pomanjkljivosti, ki so nastale zaradi poškodbe ali operativnega posega. 
_74A4254.jpg
Therapy Ball
Vadba s kineziologom

Vadba s kineziologom- dobra telesna pripravljenost za vsakega posameznika predstavlja vir telesnega in mentalnega zdravja. Z redno vadbo si zmanjšamo možnost pojava poškodbe in razvoja kronično nenalezljivih bolezni (npr. sladkorna bolezen, zvišan holesterol ipd.). V vadbo se lahko vključi vsak ne glede na starost, spol in predhodne izkušnje z vadbo. S pomočjo kineziologa ustvarimo individualno prilagojen plan vadbe, katere cilj je dvig splošnega počutja, izboljšanje zdravstvenega stanja ter telesnih sposobnosti posameznika. 
Kineziološki pregled

Kineziološki pregled po napotkih zdravnika, fizioterapevta ali na lastno željo se posameznika usmeri k kineziologu, kjer se izvede osnovne teste moči, gibljivosti, analizo drže ter po potrebi analizo osnovnih gibalnih vzorcev, glede na specifično stanje in potrebe posameznika (poškodba, kronične nenalezljive bolezni, slaba telesna drža ipd.). Po samem pregledu oseb prejme poročilo ter s tem osnovne napotke za vadbo. 
Patient with Healthcare Nurse
Senior Physiotherapy
Predoperativna vadba

Predoperativna vadba vsak poseg predstavlja določeno breme na kostno-mišični sistem. Po posegu pa je znano, da nastopi upad mišične moči. Z individualno prilagojenim programom, na specifiko poškodbe in želje posameznika, lahko pred operacijo povečamo moč mišic, s čimer zagotovimo boljši potek operacije hkrati pa preprečimo prevelik upad mišične moči po operaciji. 
Individualna vadba s kineziologom 45 min
Paket - 5 x terapevtska vadba
Paket - 10 x terapevtska vadba
cena 40 €
cena 180 €
cena 340 €
NAROČANJE
Naročite se lahko po telefonu, vsak dan od 8.00 - 16.00 na telefonski številki 04/531 69 75.

POTRDITEV / ODPOVED TERMINA

Ob potrditvi termina boste prejeli elektronsko pošto. Morebitno odpoved ste dolžni (po telefonu na 04 531 69 75 ali po elektronski pošti info@althea.si sporočiti 24 ur pred dogovorjenim terminom, sicer si pridržujemo pravico storitev zaračunati).
bottom of page