top of page

NAŠA ZGODBA

Profesionalna povezanost ter poznavanje na področju poklicnega in rekreativnega športa, so nas združile tudi v poslovnem svetu. 

 

Prof. dr. Anže Kristan, dr. med., specialist travmatologije in splošne kirurgije, Nace Gartner, dipl. fizioterapevt in Špela Pretnar, nekdanja alpska smučarka, z izkušnjami v marketingu in odnosi z javnostmi, smo 1.10. 2021 prevzeli podjetje Althea, ki uspešno deluje že 18 let.

Fizioterapevtski center smo poleg specialističnih pregledov na področju travmatologije in ortopedije nadgradili tudi z dermatološkimi storitvami, laserskimi neinvazivnimi posegi in ultrazvočno ambulanto.

11 let vodja urgentnega kirurškega bloka v UKC Ljubljana, več kot desetletje skrbi za reprezentante alpske smučarske reprezentance, licenčni zdravnik Olimpijskega komiteja Slovenije, dolgoletni mednarodni predavatelj in učitelj AO fundacije. Ožje področje strokovnega dela so poškodbe in stanja po poškodbah na medenici in spodnji okončini. 

Prof. dr. ANŽE KRISTAN, dr. med., specialist travmatologije in splošne kirurgije
Špela Pretnar.jpg

V smučarski karieri je v svetovnem pokalu trinajstkrat stopila na stopničke za zmagovalke, šestkrat na najvišjo. Osvojila je mali kristalni globus v slalomskem seštevku, bila športnica Slovenije in Bloudkova nagrajenka. Po končani smučarski karieri je delala kot novinarka, sodelavka za marketing in predstavnica za stike z javnostjo na Smučarski zvezi Slovenije. 

ŠPELA PRETNAR
direktorica in CEO
_74A0161.jpg

S športom se je profesionalno ukvarjal in že takrat vedel, kaj želi v prihodnosti. Bil je fizioterapevt alpskih smučarskih reprezentanc, deskarjev na snegu, rokometašev, uradni fizioterapevt na letnih in zimskih Olimpijskih igrah. Je tudi licenčni fizioterapevt Olimpijskega komiteja Slovenije ter vodja fizioterapevtov v medicinskemu centru Althea. Svoje znanje z veseljem prenaša tudi na mlajšo generacijo. 

NACE GARTNER
dipl. fizioterapevt
_74A0082.jpg

Doštudirala je v rodni Banja Luki, del specializacije opravila tudi v Novem Sadu, kasneje pa vse potrdila v Ljubljani, vključno s specialističnim izpitom. Prvo redno zaposlitev v Sloveniji je dobila v jeseniški bolnišnici, kjer dela še danes. Je redna udeleženka dermatoloških kongresov in predavateljica za zdravnike in farmacevte.  

TAMARA LEVIČNIK, dr. med.,
specialistka dermatovenerologije
_74A0562.jpg

Redno zaposlen v Splošni bolnici Jesenice, kjer je vodja ortopedskega oddelka. Ljubljančanu se je Gorenjska priljubila že po opravljenem strokovnem izpitu v omenjeni bolnišnici. Magistrski študij je opravil v času specializacije. Bil dolgoletni zdravnik reprezentance v smučarskih skokih, področje njegovega strokovnega dela je patologija hrbtenice, kolka in kolena.

Mag. TOMAŽ SILVESTER, dr. med.,
specialist ortoped
1K4A1386.jpg

Po študiju na Medicinski fakulteti v Ljubljani je nadaljeval s specializacijo iz travmatologije, ki jo je zaključil leta 2007. Svoje strokovno znanje je izpopolnjeval z dodatnim izobraževanjem pri vrhunskih strokovnjakih v tujini. Njegovo ožje področje dela je zdravljenje sklepnih poškodb, temeljito pa se je usmeril v zdravljenje poškodb in bolezni ramenskega obroča in postal eden od vrhunskih strokovnjakov v državi na tem področju. Trenutno deluje tudi kot predsednik Evropskega združenja za artroskopsko ramensko kirurgijo pri Evropskem združenju za artroskopijo in športne poškodbe – ESSKA.

LADISLAV KOVAČIČ, dr. med.,
specialist travmatologije
1K4A1234.jpg

Leta 1997 diplomiral na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani.Od leta 2002 je zaposlen na Inštitutu Republike Slovenije za rehabilitacijo Soča, kjer je od leta 2007 predstojnik oddelka za rehabilitacijo pacientov po poškodbah, z revmatskimi obolenji in okvarami perifernih živcev. Glavno področje njegovega kliničnega dela je zdravljenje in rehabilitacija oseb z degenerativnimi okvarami in poškodbami mišično skeletnega sistema ter boleznimi perifernega živčevja. V okviru ambulantne dejavnosti opravlja tudi ultrazvočno diagnostiko mišično-skeletnega sistema.Kot zdravnik specialist in kot mentor je akreditiran pri Evropskem združenju za fizikalno in rehabilitacijsko medicino.

doc.dr. PRIMOŽ NOVAK, dr.med., specialist fizikalne medicine in rehabilitacije
1K4A1204.jpg

Medicinsko fakulteto v Ljubljani je končal leta 2008. Od takrat je zaposlen v UKC Ljubljana. Po končanem pripravništvu je delo nadaljeval na Travmatološki kliniki, kjer je končal specializacijo iz travmatologije. Za dodatno izpopolnjevanje o kirurgiji gležnja in stopala se je leta 2019 začasno preselil v Dresden, kjer je sodeloval s svetovno priznanim raziskovalcem in kirurgom, profesorjem Rammeltom. Prosti čas najraje preživlja z družino, sicer pa je tudi športni navdušenec, rad ima gorsko kolesarjenje, turno smučanje in plezanje. Je tudi uradni zdravnik slovenske alpske smučarske reprezentance. Njegovo ožje področje strokovnega dela so stopala in kolenski sklep.

BRIN ŠTABUC, dr. med.,
specialist travmatologije
A43B6B9D-3472-4339-A7A7-E13F22D48E61_1_105_c.jpeg

MARKO DOBRAVEC, dr. med.,
specialist kirurg travmatolog
1K4A1216.jpg
KATJA LIMPEL NOVAK, dr. med.,
specialist radiologije
_74A0501.jpg

Po zaključeni diplomi je študij nadaljeval na področju fiziologije, kjer je diplomiral s področja biomehanike. Že med študijem se je usmeril v rehabilitacijo športnikov, kjer združuje kinezioterapevtski in manualni pristop. Sodeloval je z nogometno reprezentanco in smučarsko ter nemško deskarsko zvezo.

GREGA KRNIČAR
mag. kineziologije
_74A0068.jpg

Nekdanji smučarski tekač, je diplomiral na Zdravstveni fakulteti, Univerze v Ljubljani, smer fizioterapija. Zaposlen je bil v Splošni bolnišnici Jesenice, Bolnišnici Sežana ter Zdravstvenem domu Tržič. V Althei je sprva deloval le občasno, od leta 2022 pa je eden od naših rednih fizioterapevtov. 

Specializiran tudi za nevrofizioterapijo, posebno vrsto terapije, ki je namenjena posameznikom, ki se soočajo z nevrološkimi težavami in motnjami gibanja, ki izhajajo iz poškodbe ali bolezni živčnega sistema.

NEJC STANEK
dipl. fizioterapevt
_74A0094.jpg

Šport predstavlja velik del njenega življenja.Po koncu tekmovalne kariere je opravljala delo trenerke mladih alpskih smučarjev, še vedno pa se poleg redne zaposlitve na Konservatoriju za glasbo in balet, ukvarja s telesno pripravo mladih športnikov in odraslih rekreativcev. Opravila je več dodatnih usposabljanj in izobraževanj na področjih rekreacije, tekmovalnega športa in terapevtskih vadb.

TINA ŠPAROVEC
profesorica športne vzgoje in trenerka
bottom of page