top of page
_74A4214_edited.jpg

Z laserskimi posegi lahko hitro, varno in učinkovito odstranimo vse kožne spremembe, ki niso nevarne. Zaradi natančnosti laserskega žarka tak postopek odstranjevanja omogoča hitro celjenje brez brazgotinjenja in tudi sam postopek ne povzroča večjega nelagodja.

LASERSKO ZDRAVLJENJE

_74A0117.jpg

LASERSKA ABLACIJA

Z lasersko ablacijo lahko hitro in neboleče popolnoma odstranimo kožne spremembe brez brazgotinjenja. S to metodo lahko odstranimo nenevarne kožne spremembe, ki niso znamenja, in sicer:

  • starostne bradavice,

  • pecljate fibrome,

  • virusne bradavice na rokah in stopalu,

  • ksantelazme,

  • sončne pege…

Metodo izvajamo s pomočjo Er:YAg laserja. Deluje tako, da se absorbira v vodi in ker najbolj površinske kožne celice prav tako vsebujejo veliko vode, se kožna sprememba  absorbira v celicah in povzroči njihovo uparitev, oziroma ablacijo, brez da bi poškodoval kožne strukture v okolici. 

NAROČANJE
Naročite se lahko po telefonu, vsak dan od 8.00 - 17.00 na telefonski številki 04/531 69 75 ali pa preko elektronske pošte info@althea.si

FIBROMI so pogoste benigne spremembe na koži, ki izgledajo kot majhni koščki viseče kože. Spremembe na koži se običajno opisujejo kot odgriznjena koža ali svetla koža, ki se dviga iz tanke krožne oblike, ki izgleda kot majhen ozek pecelj. Običajno se pojavljajo na vratu, pod pazduho, na podlakti, vekah in predelu kože pod dojkami. 

V Althea medicinskemu centru tovrstne kožne spremembe odstranjujemo z lasersko ablacijo. Poseg je minimalno boleč, predel, kjer odstranjujemo pecljate fibrome pred posegom namažemo z anestetično kremo. Po posegu je nekaj dni potrebno negovati kožo na predelu, kjer je bil opravljen laserski poseg, tretirnega dela telesa nekaj tednov ne smemo izpostavljati soncu brez zaščitne kreme z visokim zaščitnim faktorjem.

pecljat fibrom_edited.jpg
bradavice.jpg

BRADAVICE so pogoste kožne tvorbe, ki se pojavljajo v vseh starostnih skupinah, najpogosteje pri mlajši populaciji. Nastanejo zaradi povrhnje okužbe kože s humanim papilomavirusom (HPV). Kljub temu, da bradavica ni nevarna, je zdravljenje smiselno zaradi razsoja in prenosa okužbe, ki je možna z direktnim kontaktom z obolelim posameznikom ali preko okuženega predmeta. Kadar so bradavice prisotne na prstih rok lahko pacient okužbo hitro prenese tudi na druge dele telesa.

 

bottom of page