_74A4214_edited.jpg

Z laserskimi posegi lahko hitro, varno in učinkovito odstranimo vse kožne spremembe, ki niso nevarne. Zaradi natančnosti laserskega žarka tak postopek odstranjevanja omogoča hitro celjenje brez brazgotinjenja in tudi sam postopek ne povzroča večjega nelagodja.

LASERSKO ZDRAVLJENJE

_74A0117.jpg

LASERSKA ABLACIJA

Z lasersko ablacijo lahko hitro in neboleče popolnoma odstranimo kožne spremembe brez brazgotinjenja. S to metodo lahko odstranimo nenevarne kožne spremembe, ki niso znamenja, in sicer:

  • starostne bradavice,

  • pecljate fibrome,

  • virusne bradavice na rokah in stopalu,

  • ksantelazme,

  • sončne pege…

Metodo izvajamo s pomočjo Er:YAg laserja. Deluje tako, da se absorbira v vodi in ker najbolj površinske kožne celice prav tako vsebujejo veliko vode, se kožna sprememba  absorbira v celicah in povzroči njihovo uparitev, oziroma ablacijo, brez da bi poškodoval kožne strukture v okolici. 

CENIK STORITEV

NAROČANJE
Naročite se lahko po telefonu, vsak dan od 8.00 - 17.00 na telefonski številki 04/531 69 75 ali pa preko elektronske pošte info@althea.si

FIBROMI so pogoste benigne spremembe na koži, ki izgledajo kot majhni koščki viseče kože. Spremembe na koži se običajno opisujejo kot odgriznjena koža ali svetla koža, ki se dviga iz tanke krožne oblike, ki izgleda kot majhen ozek pecelj. Običajno se pojavljajo na vratu, pod pazduho, na podlakti, vekah in predelu kože pod dojkami. 

V Althea medicinskemu centru tovrstne kožne spremembe odstranjujemo z lasersko ablacijo. Poseg je minimalno boleč, predel, kjer odstranjujemo pecljate fibrome pred posegom namažemo z anestetično kremo. Po posegu je nekaj dni potrebno negovati kožo na predelu, kjer je bil opravljen laserski poseg, tretirnega dela telesa nekaj tednov ne smemo izpostavljati soncu brez zaščitne kreme z visokim zaščitnim faktorjem.

pecljat fibrom_edited.jpg
bradavice.jpg

BRADAVICE so pogoste kožne tvorbe, ki se pojavljajo v vseh starostnih skupinah, najpogosteje pri mlajši populaciji. Nastanejo zaradi povrhnje okužbe kože s humanim papilomavirusom (HPV). Kljub temu, da bradavica ni nevarna, je zdravljenje smiselno zaradi razsoja in prenosa okužbe, ki je možna z direktnim kontaktom z obolelim posameznikom ali preko okuženega predmeta. Kadar so bradavice prisotne na prstih rok lahko pacient okužbo hitro prenese tudi na druge dele telesa.

 

Lasersko odstranjevanje ŽILIC je možno pri povrhnjih žilnih spremembah, ki se pogosto kažejo kot majhni skupki rdečih, modrih ali vijoličnih ven – pajkastih ven, ki se najpogosteje pojavljajo na stegnih, golenih, okoli gležnjev ter na obrazu. Kapilare so najbolj vidne na predelih, kjer je koža najtanjša, največkrat na licih in okoli nosu. Pri ženskah se takšne težave zelo pogosto pojavljajo tudi na nogah. 

Laserski poseg je minimalno boleč, v primeru, da ste občutljivi na bolečino, lahko pred posegom kožo namažemo z anestetično kremo. Med posegom tretirano področje sproti hladimo in tako dodatno zmanjšamo bolečine. Za odstranitev kapilar na obrazu zadostujeta 1-2 obiska, v intervalu 4 - 6 tednov. Za odstranjevanje kapilar na nogah pa so potrebni 2 - 3 obiski. Interval med terapijami za odstranjevanje žilic na nogah je 6 - 8 tednov. 

 

laser althea žilice_edited.jpg