top of page
Ankle Measurement

SPECIALISTIČNI PREGLED

PRI FIZIATRU

Ambulanta v medicinskemu centru Althea vam nudi specialistične preglede na področju fiziatrije.

Wrist Brace
Specialistični pregled pri fiziatru
cena 90 €
Drugo mnenje
cena 140 €
Pregled pri fiziatru
Področje dela specialista fizikalne in rehabilitacijske medicine se tako delno prekriva s področjem dela travmatologov in ortopedov, ki so v osnovi kirurgi in poskrbijo za operativno zdravljenje zgoraj navedenih stanj.

Kdaj k fiziatru?

Najpogostejša zdravstvena stanja, ki jih specialisti fizikalne in rehabilitacijske medicine obravnavajo v svojih ambulantah so:

  • poškodbe skeleta, mehkih tkiv, športne poškodbe, poškodbe perifernih živcev,

  • nevrološke okvare: posledice možganske kapi, multipla skleroza,

  • bolečine v hrbtenici,

  • degenerativne spremembe sklepov,

  • preobremenitvena stanja: težave z Ahilovo tetivo, bolečina v rami, teniški komolec, trn v peti, itd...

Kaj zajema specialistični pregled?
Obravnava pri specialistu fizikalne in rehabilitacijske medicine obsega uvodni pogovor, klinični pregled, predpis terapevtskih postopkov in zaključno mnenje. Po potrebi pacientom svetujemo glede dodatnih preiskav (mišično-skeletni UZ, RTG preiskava, CT preiskava, MRI preiskava, EMG preiskava, itd.), medicinsko tehničnih pripomočkov (pripomočki za hojo, razne opornice, itd.) ali prilagoditev domačega okolja. Pacienta opremimo z nasveti za vsakodnevno življenje in delo.

Samoplačniški specialistični pregled ali brezplačen pregled preko izbranih zavarovalnic

Sodelujemo z zavarovalnicami Triglav, Generali, Vzajemna in Sava, katere vam lahko krijejo samoplačniške storitve specialista.

NAROČANJE
Naročite se lahko po telefonu, vsak dan od 8.00 - 17.00 na telefonski številki 04/531 69 75 ali pa preko elektronske pošte info@althea.si

POTRDITEV / ODPOVED TERMINA

Ob potrditvi termina boste prejeli elektronsko pošto. Morebitno odpoved ste dolžni (po telefonu na 04 531 69 75 ali po elektronski pošti info@althea.si sporočiti 24 ur pred dogovorjenim terminom, sicer si pridržujemo pravico storitev zaračunati).
bottom of page