NAŠA ZGODBA

Profesionalna povezanost ter poznavanje na področju poklicnega in rekreativnega športa, so nas združile tudi v poslovnem svetu. 

 

Prof. dr. Anže Kristan, dr. med., specialist travmatologije in splošne kirurgije, Nace Gartner, dipl. fizioterapevt in Špela Pretnar, nekdanja alpska smučarka, z izkušnjami v marketingu in odnosi z javnostmi, smo 1.10. 2021 prevzeli podjetje Althea, ki uspešno deluje že 15 let. Fizioterapevtski center smo poleg specialističnih pregledov na področju travmatologije in ortopedije nadgradili tudi z dermatološkimi storitvami, laserskimi neinvazivnimi posegi in ultrazvočno ambulanto.

_74A0698.jpg

11 let vodja urgentnega kirurškega bloka v UKC Ljubljana, več kot desetletje skrbi za reprezentante alpske smučarske reprezentance, licenčni zdravnik Olimpijskega komiteja Slovenije, dolgoletni mednarodni predavatelj in učitelj AO fundacije. Ožje področje strokovnega dela so poškodbe in stanja po poškodbah na medenici in spodnji okončini. 

Prof. dr. ANŽE KRISTAN, dr. med., specialist travmatologije in splošne kirurgije
_74A0477.jpg
ŠPELA PRETNAR
direktorica in CEO

V smučarski karieri je v svetovnem pokalu trinajstkrat stopila na stopničke za zmagovalke, šestkrat na najvišjo. Osvojila je mali kristalni globus v slalomskem seštevku, bila športnica Slovenije in Bloudkova nagrajenka. Po končani smučarski karieri je delala kot novinarka, sodelavka za marketing in predstavnica za stike z javnostjo na Smučarski zvezi Slovenije. 

_74A0161.jpg
NACE GARTNER
dipl. fizioterapevt

S športom se je profesionalno ukvarjal in že takrat vedel, kaj želi v prihodnosti. Bil je fizioterapevt alpskih smučarskih reprezentanc, deskarjev na snegu, rokometašev, uradni fizioterapevt na letnih in zimskih Olimpijskih igrah. Je tudi licenčni fizioterapevt Olimpijskega komiteja Slovenije ter vodja fizioterapevtov v medicinskemu centru Althea. Svoje znanje z veseljem prenaša tudi na mlajšo generacijo. 

_74A0082.jpg
TAMARA LEVIČNIK, dr. med.,
specialistka dermatovenerologije

Doštudirala je v rodni Banja Luki, del specializacije opravila tudi v Novem Sadu, kasneje pa vse potrdila v Ljubljani, vključno s specialističnim izpitom. Prvo redno zaposlitev v Sloveniji je dobila v jeseniški bolnišnici, kjer dela še danes. Je redna udeleženka dermatoloških kongresov in predavateljica za zdravnike in farmacevte.  

_74A0556.jpg
Mag. TOMAŽ SILVESTER, dr. med.,
specialist ortoped

Redno zaposlen v Splošni bolnici Jesenice, kjer je vodja ortopedskega oddelka. Ljubljančanu se je Gorenjska priljubila že po opravljenem strokovnem izpitu v omenjeni bolnišnici. Magistrski študij je opravil v času specializacije. Bil dolgoletni zdravnik reprezentance v smučarskih skokih, področje njegovega strokovnega dela je patologija hrbtenice, kolka in kolena.

_74A0501.jpg
GREGA KRNIČAR
mag. kineziologije

Po zaključeni diplomi je študij nadaljeval na področju fiziologije, kjer je diplomiral s področja biomehanike. Že med študijem se je usmeril v rehabilitacijo športnikov, kjer združuje kinezioterapevtski in manualni pristop. Sodeloval je z nogometno reprezentanco in smučarsko ter nemško deskarsko zvezo.

_74A0068.jpg

Nekdanji smučarski tekač, je diplomiral na Zdravstveni fakulteti, Univerze v Ljubljani, smer fizioterapija. Zaposlen je bil v Splošni bolnišnici Jesenice, Bolnišnici Sežana ter Zdravstvenem domu Tržič. V Althei je sprva deloval le občasno, od leta 2022 pa je eden od naših rednih fizioterapevtov. 

NEJC STANEK
dipl. fizioterapevt
_74A0094.jpg
TINA ŠPAROVEC
profesorica športne vzgoje in trenerka

Šport predstavlja velik del njenega življenja.
Po koncu tekmovalne kariere je opravljala delo trenerke mladih alpskih smučarjev, še vedno pa se poleg redne zaposlitve na Konservatoriju za glasbo in balet, ukvarja s telesno pripravo mladih športnikov in odraslih rekreativcev. Opravila je več dodatnih usposabljanj in izobraževanj na področjih rekreacije, tekmovalnega športa in terapevtskih vadb.

_74A0194.jpg

Študent magistrskega študijskega programa kinezioterapije na Fakulteti za šport v Ljubljani. Že vrsto let deluje kot kineziolog v različnih ekipnih športih, poleg tega pa na individualni ravni sodeluje tudi s profesionalnimi in rekreativnimi športniki na področju rehabilitacije po poškodbah ter na področju telesne priprave. Svoje znanje na področju športne znanosti (športna diagnostika, rehabilitacija po poškodbah in telesna priprava) redno obnavlja in izpolnjuje z obiskovanjem raznih mednarodnih in narodnih seminarjev in delavnic.

AŽBE RIBIČ
dipl. kineziolog
_74A0178.jpg
KSENIJA BLAŽIČ
administracija

Nekdanja reprezentantka  Jugoslavije v odbojki,  je svoj športni talent prenesla tudi na svoja otroka. Hčerka Pia hodi po njenih stopinjah, Jaka Blažič pa je eden izmed najboljših slovenskih košarkarjev. Organizatorka raznih kongresov se odlično znajde tudi v zdravstveni stroki.

_74A0205.jpg

Nekdaj najhitrejša Slovenki v kartingu in kasneje ena najboljših voznic v ferrarijevem pokalu Challenge je 15 let delovala v medijih, na POP TV kot sodelavka v športno - avtomobilistični redakciji, kasneje kot urednica na Delu, zdaj pa se je specializirala za zdravstveni marketing.  

NINA JERANČIČ
marketing