top of page

NAŠA ZGODBA

Profesionalna povezanost ter poznavanje na področju poklicnega in rekreativnega športa, so nas združile tudi v poslovnem svetu. 

 

Prof. dr. Anže Kristan, dr. med., specialist travmatologije in splošne kirurgije, Nace Gartner, dipl. fizioterapevt in Špela Pretnar, nekdanja alpska smučarka, z izkušnjami v marketingu in odnosi z javnostmi, smo 1.10. 2021 prevzeli podjetje Althea, ki uspešno deluje že 15 let. Fizioterapevtski center smo poleg specialističnih pregledov na področju travmatologije in ortopedije nadgradili tudi z dermatološkimi storitvami, laserskimi neinvazivnimi posegi in ultrazvočno ambulanto.

Anže Kristan.jpg

11 let vodja urgentnega kirurškega bloka v UKC Ljubljana, več kot desetletje skrbi za reprezentante alpske smučarske reprezentance, licenčni zdravnik Olimpijskega komiteja Slovenije, dolgoletni mednarodni predavatelj in učitelj AO fundacije. Ožje področje strokovnega dela so poškodbe in stanja po poškodbah na medenici in spodnji okončini. 

Prof. dr. ANŽE KRISTAN, dr. med., specialist travmatologije in splošne kirurgije
Špela Pretnar.jpg
ŠPELA PRETNAR
direktorica in CEO

V smučarski karieri je v svetovnem pokalu trinajstkrat stopila na stopničke za zmagovalke, šestkrat na najvišjo. Osvojila je mali kristalni globus v slalomskem seštevku, bila športnica Slovenije in Bloudkova nagrajenka. Po končani smučarski karieri je delala kot novinarka, sodelavka za marketing in predstavnica za stike z javnostjo na Smučarski zvezi Slovenije. 

_74A0161.jpg
NACE GARTNER
dipl. fizioterapevt

S športom se je profesionalno ukvarjal in že takrat vedel, kaj želi v prihodnosti. Bil je fizioterapevt alpskih smučarskih reprezentanc, deskarjev na snegu, rokometašev, uradni fizioterapevt na letnih in zimskih Olimpijskih igrah. Je tudi licenčni fizioterapevt Olimpijskega komiteja Slovenije ter vodja fizioterapevtov v medicinskemu centru Althea. Svoje znanje z veseljem prenaša tudi na mlajšo generacijo. 

_74A0082.jpg
TAMARA LEVIČNIK, dr. med.,
specialistka dermatovenerologije

Doštudirala je v rodni Banja Luki, del specializacije opravila tudi v Novem Sadu, kasneje pa vse potrdila v Ljubljani, vključno s specialističnim izpitom. Prvo redno zaposlitev v Sloveniji je dobila v jeseniški bolnišnici, kjer dela še danes. Je redna udeleženka dermatoloških kongresov in predavateljica za zdravnike in farmacevte.  

_74A0562.jpg
Mag. TOMAŽ SILVESTER, dr. med.,
specialist ortoped

Redno zaposlen v Splošni bolnici Jesenice, kjer je vodja ortopedskega oddelka. Ljubljančanu se je Gorenjska priljubila že po opravljenem strokovnem izpitu v omenjeni bolnišnici. Magistrski študij je opravil v času specializacije. Bil dolgoletni zdravnik reprezentance v smučarskih skokih, področje njegovega strokovnega dela je patologija hrbtenice, kolka in kolena.

1K4A1386.jpg

Po študiju na Medicinski fakulteti v Ljubljani je nadaljeval s specializacijo iz travmatologije, ki jo je zaključil leta 2007. Svoje strokovno znanje je izpopolnjeval z dodatnim izobraževanjem pri vrhunskih strokovnjakih v tujini. Njegovo ožje področje dela je zdravljenje sklepnih poškodb, temeljito pa se je usmeril v zdravljenje poškodb in bolezni ramenskega obroča in postal eden od vrhunskih strokovnjakov v državi na tem področju. Trenutno deluje tudi kot predsednik Evropskega združenja za artroskopsko ramensko kirurgijo pri Evropskem združenju za artroskopijo in športne poškodbe – ESSKA.

LADISLAV KOVAČIČ, dr. med.,
specialist travmatologije
1K4A1234.jpg
doc.dr. PRIMOŽ NOVAK, dr.med., specialist fizikalne medicine in rehabilitacije

Leta 1997 diplomiral na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani.
Od leta 2002 je zaposlen na Inštitutu Republike Slovenije za rehabilitacijo Soča, kjer je od leta 2007 predstojnik oddelka za rehabilitacijo pacientov po poškodbah, z revmatskimi obolenji in okvarami perifernih živcev. Glavno področje njegovega kliničnega dela je zdravljenje in rehabilitacija oseb z degenerativnimi okvarami in poškodbami mišično skeletnega sistema ter boleznimi perifernega živčevja. V okviru ambulantne dejavnosti opravlja tudi ultrazvočno diagnostiko mišično-skeletnega sistema.
Kot zdravnik specialist in kot mentor je akreditiran pri Evropskem združenju za fizikalno in rehabilitacijsko medicino.

1K4A1204.jpg
BRIN ŠTABUC, dr. med.,
specialist travmatologije
1K4A1216.jpg
KATJA LIMPEL NOVAK, dr. med.,
specialist radiologije
_74A0501.jpg
GREGA KRNIČAR
mag. kineziologije

Po zaključeni diplomi je študij nadaljeval na področju fiziologije, kjer je diplomiral s področja biomehanike. Že med študijem se je usmeril v rehabilitacijo športnikov, kjer združuje kinezioterapevtski in manualni pristop. Sodeloval je z nogometno reprezentanco in smučarsko ter nemško deskarsko zvezo.

_74A0068.jpg

Nekdanji smučarski tekač, je diplomiral na Zdravstveni fakulteti, Univerze v Ljubljani, smer fizioterapija. Zaposlen je bil v Splošni bolnišnici Jesenice, Bolnišnici Sežana ter Zdravstvenem domu Tržič. V Althei je sprva deloval le občasno, od leta 2022 pa je eden od naših rednih fizioterapevtov. 

NEJC STANEK
dipl. fizioterapevt
_74A0094.jpg
TINA ŠPAROVEC
profesorica športne vzgoje in trenerka

Šport predstavlja velik del njenega življenja.
Po koncu tekmovalne kariere je opravljala delo trenerke mladih alpskih smučarjev, še vedno pa se poleg redne zaposlitve na Konservatoriju za glasbo in balet, ukvarja s telesno pripravo mladih športnikov in odraslih rekreativcev. Opravila je več dodatnih usposabljanj in izobraževanj na področjih rekreacije, tekmovalnega športa in terapevtskih vadb.

_74A0178.jpg
KSENIJA BLAŽIČ
administracija

Nekdanja reprezentantka  Jugoslavije v odbojki,  je svoj športni talent prenesla tudi na svoja otroka. Hčerka Pia hodi po njenih stopinjah, Jaka Blažič pa je eden izmed najboljših slovenskih košarkarjev. Organizatorka raznih kongresov se odlično znajde tudi v zdravstveni stroki.

_74A0205.jpg

Nekdaj najhitrejša Slovenki v kartingu in kasneje ena najboljših voznic v ferrarijevem pokalu Challenge je 15 let delovala v medijih, na POP TV kot sodelavka v športno - avtomobilistični redakciji, kasneje kot urednica na Delu, zdaj pa se je specializirala za zdravstveni marketing.  

NINA JERANČIČ
marketing
bottom of page