Blaž Kavčič, vrhunski teniški igralec (07/2012)

Blaž Kavčič, vrhunski teniški igralec (07/2012)
S centrom zdravja in harmonije Althea® sem prvič v stik prišel pred dobrima dvema letoma, ko sem bil primoran svojega najboljšega prijatelja (teniški lopar) postaviti v kot zaradi natrganine pri narastišču zadnje lože. Bil sem v veliki psihični stiski, saj nobena terapija ni pomagala in nisem vedel kaj naj naredim. Za vrhunskega športnika ni hujšega kot da mora ležati in počivati… Od takrat se v težavah vedno obračam na njih.

Takoj, ko sem vstopil v Altheo® sem vedel, da sem prišel na pravo mesto. Prvi dan terapije me je sprejela fizioterapevtka in njen prijatelj Tecar® :) . Že po nekaj terapijah sem občutil veliko razliko. Noga je bila bolj sproščena, bolečina pa je počasi popuščala in kaj kmalu sem se spet lahko vrnil na teniška igrišča. Ostala pa je še ena velika težava… Noge nikakor nisem uspel obremenjevati tako, kot pred poškodbo in čutil sem, da si ne znam pomagati. V glavi sem imel zavoro…

Takrat mi je na pomoč priskočila Nena. S treningom IMT® sva v nekaj dneh prebila zavoro in moje gibanje na igrišču je postalo veliko boljše in spet sem čutil, da sem na igrišču tisti pravi, saj je bilo zelo težko žogo poslati mimo mene. Nena pa me je tudi naučila, naj poslušam sebe in svoje telo. Zdaj si velikokrat lahko pomagam tudi sam.

Vsem v Althei® se iz srca zahvaljujem, saj so mi rešili veliko težkih dni, ki bi jih moral preživeti brez tenisa. Tecar®, starQI®, IMT® in kinesiotaping je sigurno najboljša kombinacija terapij pri saniranju poškodb zato vsem, ki potrebujejo pomoč, toplo priporočam Altheo®.

Blaž Kavčič