Anže Kopitar, hokejist NHL LA KINGS (01/2012)

Hokejska sezona 2010/11 v ligi NHL in moje nastopanje v dresu moštva LA KINGS iz Los Angelesa se je približevalo h koncu. Kazalo je, da bo moje igranje in prispevek za ekipo uspešno in tudi, da se bo moštvo ponovno uvrstilo v končnico lige NHL. Med tem sem se vpisal tudi v zgodovino KINGS-ov, saj sem izboljšal in postavil nov mejnik zaradi 330 zaporedno odigranih tekem. Veselje pa je bilo kratko. 26. Marca 2011 na tekmi na domačem ledu proti ekipi Colorado Avalanche pa je v drugi tretini počilo in to dobesedno. V borbi ob ogradi se mi je drsalka zataknila v ledeno režo pri tem sem izgubil ravnotežje in z vso svojo težo padel na svoj desni gleženj. Ko sem ležal na ledeni ploskvi, sem vedel da iz tega nebo nič dobrega. Občutil sem bolečino in veliko razočaranje, saj sem vedel, da je sezone zame konec. Se bolj pa me je potrlo potem, ko so klubski zdravniki pojasnili, kaj se je zgodilo in koliko časa bo trajala rehabilitacija. Reakcija je bila takojšna, naprej operacija, potem pa fizioterapija v LA. Operacija je uspela, gleženj, mečnica in vezi so bile povezane. Dnevi, tedni fizioterapije pa so bili povezani z mojim težkim doživljanjem tekem mojih kolegov s tribune do konca rednega dela in potem v končnici. Težko sem čakal dan, ko mi bo klubski zdravnik dal zeleno luč za odhod domov in za nadaljevanje rehabilitacije. Prav nič pa nisem bil zaskrbljen, saj sem vedel, da me doma čakajo profesionalci, ki bodo poskrbeli zame, da se bom popolnoma zdrav vrnil v LA in pričel sezono, kot da se pred tem ni nič zgodilo.
Zato velja posebna zahvala lastnici fizioterapevtskega centra ALTHEA® gospe Neni Veber in fizioterapevtom, ki so z veliko željo, voljo ob vsakem času, predvsem pa svojo usposobljenostjo in znanjem pripomogli, da sem v teh dveh mesecih poškodbo popolnoma saniral in ob zdravljenju tudi nemoteno treniral. Vedel sem, da sem v celoti pripravljen za igranje v novi sezoni.

Vsem športnikom in rekreativcem toplo priporočam zaradi svojih izkušenj, da v primeru poškodbe obiščejo fizioterapevtski center ALTHEA®, kjer bodo enako kot jaz deležni vrhunskih terapij.

S TECAR® terapijo, je moj gleženj takoj dobil več gibljivosti in tudi oteklina je bila veliko manjša, kar je pri mojih naporih bilo zelo pomembno, se posebej, ko je bilo treba obuti drsalko! Rezultati so videni že po parih terapijah!!
REFLEKSNA masaža stopal: Po pravici povedano, vam ne morem zaupati prav veliko skrivnosti glede masaže, razlog je v tem, da sem 90% časa, ki sem ga preživel na mizi prespal… Vam pa zagotavljam, da so bila stopala zelo sproščena in pripravljena na nove napore!