Janez Zelnik (07/2011)

Po štirih operacijah kolena (po drugi je prišlo do bakterijskega vnetja) sem imel zaradi zatrditve kolena skoraj dve leti zdravljenja z raznimi terapijami. Kljub temu so bolečine ostale, koleno pa je bilo omejeno pri pokrčenju in raztegnitvi. / 100-110%, +5% /. Posledično zaradi nepravilne hoje pri obremenitvi pa so nastale bolečine tudi v kolku – diagnoza obraba kolka.
S terapijo Bionic® in Tecar® pa sem se seznanil zgolj slučajno. V dar sem dobil darilni bon. Seveda sem le tega nekam založil in tik pred »iztekom« roka sem vzpostavil kontakt z Neno za moj prvi pregled Bionic care®.
Nisem vedel ali je lahko še kakšen napredek pri mojem zdravljenju ali ne. Ortoped mi je namreč rekel, da je to to kar lahko naredijo, moje zdravljenje pa je v tej fazi zaključeno. V perspektivi kvečjemu še kakšna operacija sinovektomije kolena, vendar brez zagotovitve uspeha.
Še v istem tednu sem potem imel še dve terapiji pri fizioterapevtki na Tecarju® in magnetu. Že po nekaj terapijah sem imel občutek, da gre po malo na bolje. Nadaljeval sem s terapijo na Tecarju® in »čudežnimi« trakovi (kinesio taping), tako na kolenu kot kolku.
Po nekaj mesecih je bil rezultat gibanja kolena nad vsemi pričakovanji. Gibljivost se je izboljšala za nekako 20%, bolečine pa so skoraj popolnoma izginile.
Pri zadnjem pregledu pri ortopedu se le ta ni mogel »načuditi« vsem tem dejstvom napredka in zaprosil je tudi osebno za kontakt s terapevti.

Za vse to hvala Atheji® in njeni celotni ekipi.