Tadeja Brankovič, biatlonska reprezentanca Slovenije (06/2010), IMT

IMT mentalni trening: v zadevo na začetku nisem verjela, potem pa me je z dejanskimi učinki prepričala, in popolnoma prevzela. Na začetku, sem si mislila, kaj bo to meni pomagalo, kako to sploh lahko deluje, to je kar neki, bla bla bla, … vendar, kot sem rekla, nad učinkom sem bila fascinirana.
Vsak človek ima določene blokade, nepredelane vzorce, vsak človek ima kje težave – morda se tega zaveda, morda pa sploh ne. Nena, me je prevzela že s svojo umirjenostjo, to sem tudi sama čutila. Je ženska, ki sem ji takoj zaupala.
Po porodu sem imela velike težave z železom. Nikakor, tudi z medicinsko pomočjo, se stanje ni izboljšalo. Povsem “slučajno” sem, ko sem se srečala z Neno potožila o zadevi, pa mi je predlagala, da pogledava kje imam mogoče blokado, psihične razloge, ki to povzročajo. No in res sva našli vzrok: imela sem obupno slabo vest, ker nisem bila non stop s hčerko in vse to mi je žrlo železo, ko sva vse te vzorce slabe vesti pogledali, razčistila, se sprijaznila s tem, ko sem pogledala zadevi v oči, se je stanje nenormalno izboljšalo in uredilo.
Med Olimpijskimi igrami v Vancuvru sva bili z Neno ogromno časa v kontaktu preko skypa. Ta IMT® mentalni trening se da izvajati tudi na daljavo, pomagala mi je stopati preko težkih psihičnih ovir. Zmogla sem. Morda si človek včasih misli, da je težava nekje na površju, vendar ko se poglobiš vase ugotoviš, da so to vzorci, ki jih imaš v sebi še iz otroštva in sedaj “skačejo ven”.
Jaz sem se našla v tem IMT® treningu, v tej terapiji. Meni zelo pomaga. To ni terapija samo za šport, to je terapija, ki me bogati za vse življenje. Zavedam se, da moram še veliko delati na sebi in to je metoda, ko se lahko učinek pokaže že po eni terapiji, takoj lahko opaziš napredek, spremembo.
Jaz jo priporočam vsem, ki si želijo, da bi bili s seboj zadovoljni. Meni je ta terapija odprla oči, in na določene stvari gledam z drugimi očali. Že ko se z Neno dobiva na terapiji se umirim, že ona sama me umiri, nenazadnje je to čas, ki je samo moj, ki ga namenim sebi in se bogatim.