top of page
_74A4214_edited.jpg
Beauty Portrait

LEPOTNI LASERSKI POSEGI

S pomočjo laserske tehnologije danes v medicini lahko izvajamo neinvazivne posege na področju esetetike. Lepotni laserski posegi so vse bolj priljubljeni prav zaradi minimalnega časa okrevanja in rezultatov, ki dajejo popolnoma naraven videz, brz kirurškega noža ali igel.

Lasersko 4D pomlajevanje

Dejstvo je, da se naša koža stara. Spremembe iz dneva v dan morda niso dramatične, dolgoročno pa so lahko kar izrazite in za mnoge 
predstavljajo estetsko težavo. Z ustrezno nego in načinom življenja se lahko znakom staranja nekaj časa še izogibamo, pa vendar se da ukrepati tudi, ko je škoda še narejena.

5fa058d2ffecf46950082a3f_BB-Fotona-SP-Dynamis.jpg

KAKO?

Z lasersko tehnologijo Fotoninega laserja 4D Dynamis uspešno odpravimo zunanje znake staranja kože, predvsem tiste, ki so posledica izpostavljanja ultravijoličnim žarkom in drugim negativnim dejavnikom okolja. Z njim izboljšamo videz kože, zgladimo drobne gube, izboljšamo poakenske in druge brazgotine, odstranimo pigmentne spremembe – starostne, aktinične hiperpigmentacije, melazmo.

KDAJ?

Laserski posegi so priporočljivi v jesenskih in spomladanskih mesecih, pa vendar z neinvazivno metodo, ki omogoča hitro okrevanje lahko opravimo neinvaziven laserski poseg v vseh letnih časih. Priporočljivi so vzdrževalni tretmaji skozi vse leto, ki le še pripomorejo k boljšemu videzu kože. Poseg je neboleč, lokalna anastezija ni potrebna, traja približno 45 minut in omogoča hitro okrevanje (2-3 dni).

POSTOPEK

1. KORAK

SmoothLIftin: Začnemo z obsevanjem ustne sluznice. S tem postopkom sprožimo tvorbo novega kolagena in tako zmanjšamo gube in vdolbine v predelu okoli ust, ustnicam pa povrnemo volumen.

2. KORAK

FRAC3: V drugem koraku s fototermalni učinkom v dermisu tretiramo vdolbine okoli ust in ostale gubice okrog oči in ust. 

3. KORAK

Piano: S tako imenovano tehniko ščetkanja in posebnim fototermalnim učinkom sprožamo efekt zategovanja in učvrščevanje kože.

4. KORAK

SupErficial: Postopek zaključimo z nežnim laserskim pilingom, ki bo odstranil regeneriral epidermis in takoj po posegu boste občutili, da je vaša koža bolj sijoča in napeta.

OKREVANJE

Takoj po samem postopku, ki traja največ 45 min, se na koži pojavi rdečica, ki zbledi v 2-3 dneh. Kožo po laserskem posegu vlažimo in tretiramo s posebnimi kremami, ki so na voljo v lekarnah. Tudi po okrevanju se bodo še vedno pojavljali pozitivni učinki posega. 

PREJ / POTEM

prej potem althea fotona.jpg
courtesy_of_h_shiffman_md (2).jpg
prej potem althea fotona 2.jpg
courtesy_of_a_gaspar_md_3.jpg
Lasersko pomlajevanje okrog oči

Fotona SmoothEye ™ je nekirurška rešitev za podočnjake, povešene veke, gubice in nasploh utrujen videz za vse, ki si želijo izboljšati svoj izgled brz kirurškega posega in ne želijo vnašati v svoje telo kemičnih snovi, kot sta botoks in hialuronska kislina.

Eyes and Brows

KAKO?

Z laserjem zgladimo in znatno napnemo odvečno postarano kožo pod očmi ter zagotovimo mladosten videz kože. Lasersko zmanjšanje  podočnjakov poteka s pomočjo dovajanja energije v ponavljajočih se milisekundnih pulzih, tako da se globlje plasti kože segrejejo na temperaturo od 42 do 45 °C. Segrevanje tkiva pospeši tvorbo novega kolagena, s tem pa se koža napne in postane bolj gladka.

OKREVANJE

Postopek je zelo varen, pacienti lahko med posegom občutijo rahlo pikanje, ki pa ni boleče. Po posegu se pojavi rdečica, ki izzveni v 2 - 3 dneh, pojavi se suha, odmrla koža, ki izgine v petih dneh.  Za najboljše rezultate priporočamo 3 posege in sicer v 3 - 4 tedenskih intervalih. 

PREJ / POTEM

courtesy_of_tania_phillips_md.jpg
AdobeStock_225360642-scaled.jpeg
Lasersko povečanje ustnic

Fotona LipLase ™ je kot nalašč za povečanje ustnic brez nelagodja igel. Gre za nekirurško, neinvazivno metodo, pri kateri s pomočjo laserske energije dosežemo, da so vaše ustnice polnejše, bolj gladke in bolj mladostne.

KAKO?

Z lasersko tehnologijo Fotoninega laserja 4D Dynamis segrevamo globoke plasti ustnic in spodbujamo proizvodnje kolagena. Tretiramo tako zunanjost kot tudi notranjost ustnic, kožo okoli ustnic, z namenom, da spodbudimo kolagen z obeh strani. S tem vzpodbujamo regeneracijo tkiva, zato so rezultati vedno naravni.

POSTOPEK

Postopek je zelo varen, brez bolečin in nelagodja in brez tveganja za nastanek modric. Pred in po postopku ni nobenih omejitev. Nekaj dni po terapiji lahko pride do luščenja kože ustnic, zato priporočamo, da kožo bolj intenzivno vlažite. Za najboljše rezultate priporočamo 3 posege in sicer v 2 - 3 tedenskih intervalih. 

REZULTATI

Postopek je zelo varen, brez bolečin in nelagodja in brez tveganja za nastanek modric. Pred in po postopku ni nobenih omejitev. Nekaj dni po terapiji lahko pride do luščenja kože ustnic, zato priporočamo, da kožo bolj intenzivno vlažite. Za najboljše rezultate priporočamo 3 posege in sicer v 2 - 3 tedenskih intervalih. 

PREJ / POTEM

liplase_courtesy_of_jolanda_grayling.jpg
Lasersko odstranjevanje dlak 

Lasersko odstranjevanje dlačic je najbolj učinkovita metoda za dolgotrajno rešitev odstranitev dlak. Prekomerna poraščenost lahko močno vpliva tudi na človekovo samopodobo, še posebej, ko gre za poraščenost obraza ali hrbta.
1825370.jpg

KAKO?

Svetloba, ki jo generira Fotonin laser Nd:Yag in jo usmerimo proti koži, se v koži absorbira v pigmentu melaninu (sestavnemu delu dlake), pri čemer nastane toplotna energija, ki nato uniči lasni mešiček. Koža in ostalo tkivo okrog dlačice ostanejo pri tem nepoškodovani. 

POSTOPEK

Postopek je zelo varen in neboleč, le na nekaterih delih telesa, kot je bikini področje, lahko začutite nelagodje, ki pa ga takoj odpravimo s hlajenjem tega predela. Postopek traja različno dolgo, odvisno od predela telesa, ki ga tretiramo, vendar ne več kot 45 minut. Po samem posegu lahko nadaljujete z vsakodnevnimi opravili. 3 dni pred posegom morajo biti dlačice obrite. V poletnih mesecih izpostavljene dele telesa po laserskem posegu zaščitimo z visokim faktorjem in se izogibamo prekomernemu izpostavljanju na soncu.

REZULTATI

Za končni rezultat je potrebnih od 6 - 10 obiskov, ki so odvisni od hormonskega stanja vsakega posameznika, gostote in barve dlačic. Postopek do željenega rezultata ponavljamo v 3 - 4 tedenskih intervalih. 

PREJ / POTEM

Bikini predel

bikini_hair_reduction_dr_blaha.jpg

PREJ / POTEM

Hrbet

shoulder_hair_reduction_sult_rn.jpg

PREJ / POTEM

Med obrvmi

prenos.jpg
NAROČANJE
Naročite se lahko po telefonu, vsak dan od 8.00 - 17.00 na telefonski številki 04/531 69 75 ali pa preko elektronske pošte info@althea.si

bottom of page