PON-PET/8.00-20.00

delovni čas po dogovoru

+ 386(0)4 531 69 75

informacije

info@althea.si

elektronska pošta

Železniška ulica 5, Lesce

kje se nahajamo

previous arrow
next arrow
Slider
Jelena Janković

Hvala Nena, hvala Althea. 
Jelena Janković, teniška igralka, WTA št. 1. v letu 2008

Anže Kopitar

Vsem športnikom in rekreativcem toplo priporočam zaradi svojih izkušenj, da v primeru poškodbe obiščejo fizioterapevtski center ALTHEA®, kjer bodo enako kot jaz deležni vrhunskih terapij.

Jakov Fak

Terapije omogočajo zelo dobro sanacijo športnih poškodb, kar sem občutil tudi sam, ko sem imel težave z ramenom in pri ozeblini prsta. Althea® nikakor ni namenjena le vrhunskim športnikom, temveč vsem tistim, ki iščete nekaj drugačnega, saj je paleta njihovih storitev zelo raznolika.

Meta Hrovat

Fizioterapevtski center Althea obiskujem že več let, ker se zavedam da moram svojemu telesu privoščiti kar najbolše, saj sem vsakodnevno izpostavljena zelo velikim obremenitvam. V Althei se počutim zelo domače in se vedno rada vračam.

Sodelovanje z Altheo je bilo vrhunsko, saj so me zelo hitro spravili nazaj na igrišče, gleženj pa je sedaj kot nov ... Obisk centra Althea bi priporočal  vsem vrhunskim športnikom kot tudi rekreativcem in zagotavljam, da vas ne bodo razočarali.

Urban Toman

Kot vrhunski športnik se srečujem z vsakodnevnimi napori na treningih in tekmovanjih. Ti napori prinašajo tudi poškodbe katere ekipa v Althea centru vedno odpravi hitro in učinkovito. Obisk bi priporočal prav vsem, ne samo športnikom ampak tudi drugim, ki se srečujete z vsakodnevnim stresom in poškodbami.

Miha Hrobat
Tjaša Ristić

Vrhunski športni fizioterapevti z naprednim pristopom obravnavanja poškodb kar najhitreje poskrbijo za to, da se čimprej vrnem v ring. Zato so vedno moja prva izbira.

Peter Prevc

Terapije v centru Althea® lahko samo pohvalim. V center sem prvič prišel maja 2011 po zvinu gležnja. Profesionalno osebje in vrhunska nega sta pripomogla, da sem bil po enem tednu v polnem pogonu.

Blaž Kavčič

Športne poškodbe so na žalost pri vseh vrhunskih športnikih bolj kot ne vedno prisotne. Z zdravljenjem športnih poškodb v fizioterapevtskem centru Althea® imam zelo dobre izkušnje, zato se že dlje časa prav k njim obračam na pomoč.

Kaj bi jaz brez ALTHEA centra. Vaši vrhunski terapevti vedno poskrbijo, da lahko treniram kvalitetno, svoje telo pripeljem do maksimuma in hitreje regeneriram po vsaki tekmi ali poškodbi. Hvala Ani in vsem vam, da ste vedno tu ko vas potrebujem.

Tjaša Dobravec
Miran Stanovnik

Deležen sem individualne obravnave: masaže, Tecar® terapije, IMT® intuitivnega mentalnega treninga, metode nad katero pa sem res navdušen. Rezultat je bil za mene namreč šokantno dober.

Priprav na tekmovalno sezono, nastope na olimpijskih igrah, svetovnih prvenstvih, si težko predstavljam brez masaž in terapij, IMT® mentalnih treningov, ki jih nudijo v Althea® centru.

Klemen Bauer

Tako kot slepota ni ustavila moje želje po športu, tako me ne ustavijo druge poškodbe ali težave, saj vem, da imam ob sebi ljudi, ki mi trdno stoji ob strani. Del te nepogrešljive ekipe je tudi center Althea, ki me navdušuje s svojim celovitim pristopom, ter prijaznim in strokovnim osebjem.

Sandi Novak
Zala Černilec

V primeru kakršnekoli poškodbe vam priporočam obisk centra Althea, saj
bodo vašo poškodbo sanirali ter vam ublažili bolečine zelo učinkovito in z nasmehom na obrazu :)

Elvis Kudič

Obiskujem mentalni trening in napredek je zelo velik: od 1 do 10 je to 10!

Žiga Koprivnik

V Altheo sem prvič prišel po pomoč, spomladi 2017, po tem ko sem se poškodoval zaradi velikih obremenitev pri teku. Z vašim zdravljenjem in pravimi nasveti, ter izjemno strokovnostjo, sem se uspešno pozdravil in odpravil poškodbo. Sezona 2018 je nato menila mirno in zelo uspešno. Pravi ljudje, na pravem mestu!

Hana Mazi Jamnik

Terapije v centru Althea mi vedno pomagajo, da se hitro vrnem nazaj na snežne površine. V centru zame vedno lepo poskrbi prijazno, profesionalno osebje. Njihovo delo lahko samo pohvalim.

Blaža Pintarič

V center Althea sem prišla po 3. operaciji kolena. Moja pot rehabilitacije od operacije do ponovnih treningov je bila opravljena zavzeto, strokovno in z veliko dobre energije. Ni šlo brez bolečin, a kot pravi slavni atletski trener - ni vrhunskega športa brez bolečin! Hvala fizioterapevtu Nacetu Gartnerju za vso skrb.

previous arrow
next arrow
Slider

DRY NEEDLING – SUHO IGLANJE/SUHO ZBADANJE (ZAHODNJAŠKA AKUPUNKTURA)

je tehnika sproščanja miofascialnih prožilnih točk (ang. Trigger points) z zelo tankimi iglami (akupunkturne igle).
Prožilne točke so zelo občutljive točke v naših mišicah, ki zabolijo ob pritisku na njih in ob aktivaciji mišice v kateri se nahajajo. Bolečina se velikokrat tudi širi v lokalno območje po določenih vzorcih.

Najprej s tipanjem (palpacijo) ugotovimo mesto prožilne točke, ki je odgovorna za določen bolečinski sindrom, nato pa skozi kožo vstavimo iglo. Ko pridemo do pravega mesta pride do hitrega majhnega mišičnega krčenja (kontrakcije, ang. Twitch). 
S tem deaktiviramo aktivne prožilne točke, ki so največkrat posledica dolgotrajnega obremenjevanja ali prisilne drže. 

Od akupunkture se ta tehnika razlikuje v tem, da se opira na moderno znanje neuroanatomije, njeni pozitivni učinki pa so potrjeni z znanstvenimi raziskavami.

YouTube Althea fizioterapija

Nena Veber, Althea CEO, v oddaji Tanje Skaza "VSE SE DA" na Ljubljana TV popoldan
5 let Althea centra Zdravja in Harmonije, 2013
Rudi Hiti, Miran Stanovnik in Borut Sajovic o terapijah v Althea Fizioterapiji
Miki Kondič Trener Portal o Althea centru
Stuart Monk o Althea centru in sodelovanju s Concept 4Soccer Akademijo
Plezalec Domen Škofic o Althea Fizioterapiji
Denis Chorchyp zdravi poškodbe v Althea centru v Lescah