PON-PET/8.00-20.00

delovni čas po dogovoru

+ 386(0)4 531 69 75

informacije

info@althea.si

elektronska pošta

Železniška ulica 5, Lesce

kje se nahajamo

Obravnava pri specialistu fizikalne in rehabilitacijske medicine obsega uvodni pogovor, klinični pregled, predpis terapevtskih postopkov in zaključno mnenje. Po potrebi pacientom svetujemo glede dodatnih preiskav (mišično-skeletni UZ, RTG preiskava, CT preiskava, MRI preiskava, EMG preiskava, itd.), medicinsko tehničnih pripomočkov (pripomočki za hojo, razne opornice, itd.) ali prilagoditev domačega okolja. Pacienta opremimo z nasveti za vsakodnevno življenje in delo.

Predpis terapevtskih postopkov je vedno prilagojen posamezniku in se oblikuje po postavitvi diagnoze. Obsega lahko zdravljenje z zdravili, predpis ustreznega programa vaj in fizikalne terapije. 

Najpogostejša zdravstvena stanja, ki jih specialisti fizikalne in rehabilitacijske medicine obravnavajo v svojih ambulantah so:

  • poškodbe skeleta, mehkih tkiv, športne poškodbe, poškodbe perifernih živcev,
  • nevrološke okvare: posledice možganske kapi, multipla skleroza,
  • bolečine v hrbtenici,
  • degenerativne spremembe sklepov,
  • preobremenitvena stanja: težave z Ahilovo tetivo, bolečina v rami, teniški komolec, trn v peti, itd...

Področje dela specialista fizikalne in rehabilitacijske medicine se tako delno prekriva s področjem dela travmatologov in ortopedov, ki so v osnovi kirurgi in poskrbijo za operativno zdravljenje zgoraj navedenih stanj.

Z vami bo dr. Veronika Potočnik, spec. rehabilitacijske in fizikalne medicine. 

Naročanje in informacije, telefon:+ 386 4 531 69 75
Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

V PRIMERU, DA IMATE SKLENJEN DODATEN PAKET ZAVAROVANJA, KI KRIJE PREGLED PRI SPECIALISTU, PA ZA VAS PRI NAS OBRAVNAVO PLAČA VAŠA ZAVAROVALNICA.