Trener ali trener

TRENER ali TRENER?

• Kaj je b’lo pa teb’ treba na trenerja it’?
o Ja sej ni mi blo’ treba, hot’la sem, veš.
• Pa saj ti to že vse znaš.
o Vsega nikol’ ne znaš, vedno se lahko še kaj nov’ga naučiš.
• Pa saj si se že na faksu vse to učila, kako predavat, pa ure organizirat, ...
o Ja sem ja, ampak ne na tak način kot zdaj na NLP Trenerju, t’ko da sem res vesela, da sem ga končala.
• Me pa res zanima, daj več povej.

Že v času študija na Filozofski fakulteti sem se v okviru študijskih vsebin izobraževala tako na področju pedagogike, psihologije, andragogike, metodike ...

Skratka, po zaključenem faksu smo bili novopečeni šolniki oboroženi in opremljeni z vsemi formalnimi znanji, ki jih potrebuješ, da lahko pridobljeno znanje začneš na strokoven in ustrezen način posredovati svojim učencem, slušateljem, tečajnikom.

Trudiš se in trudiš, po najboljših močeh, se dodatno izobražuješ, da si kos vsem strokovnim izzivom in situacijam v razredu, predavalnici, timu kjer strokovno deluješ.

Vsi, ki se ukvarjamo z izobraževanjem, poučevanjem, coaching, treningi ... smo zagotovo vsaj enkrat bili v situaciji, ko nismo vedeli, kako naprej. “Uporne” situacije, “uporni” slušatelji, ko se trudiš in trudiš .... dokler se ne utrudiš.

utrujen trenerfoto: internet

Leta so minevala in kljub nenehnemu dodatnemu izobraževanju, se je v meni vse bolj in bolj oglašal notranji glas, ki sem mu morala pritrditi:
”Potrebuješ drugačna znanja poučevanja, druge pristope podajanja znanja, nove tehnike, da nadgradiš najprej svoje znanje in razvijaš sebe, da boš bolj fleksibilna in boš tako lažje in še bolj kvalitetno in kompetentno, na zanimivejši in bolj celosten način zadovoljila potrebe in pričakovanja slušateljev.”

Globoko verjamem, da v življenju ni naključij, ampak je “na-KLJUČ-je, tisti ključ, ki ti ga življenje ponudi, ko si pripravljen nanj, ki ti lahko pomaga najti, kar iščeš.

Vedno, ko sem se v življenju ubadala z iskanjem odgovorov, je prišel ključ, ki je odpiral vrata področja, kjer so se nahajali odgovori, ki sem jih iskala.

Tako je bilo tudi z NLP ključem.
V tistem času sem se intenzivno ubadala s coachingi in mentalnimi treningi vrhunskih športnikov in poslovnežev. Mentalni treningi so večinoma delovali odlično in so bili rezultati v okviru pričakovanj. Pa vendar sem globoko v sebi čutila, da obstaja nekje še nekaj več, nekaj, kar mi bo omogočilo delati še bolje, klientom pa presegati pričakovanja, ne le dosegati jih.

Pa sem jih našla - ne le enega, ampak v par dneh kar nekaj člankov o NLP-ju.
Vedela sem, da je to tisto kar iščem.

Vpisala sem se na NLP diplomo, pa praktika, pa mojstra in mojster coacha in našla odgovore na vprašanja, ki so se mi porajala v zvezi s coachingi.

Naj omenim le par vprašanj, na katera sem v začetku šolanja želela odgovore:
- kako doseči, da bodo spremembe trajne
- kako hitreje prepoznati, kje je bistvo problema
- kako sploh postaviti učinkovite cilje
- kako bolje razumeti sogovornika in zaznati njegove potrebe
- kako doma komunicirat z najbližjimi, da nam bo lažje ....

Seveda sem jih dobila, pa še mnoge druge zraven, ne le teh odgovorov.

Še vsa ponosna, novopečena “NLP Master Coach-inja” sem spet začutila ....
Ja, uganili ste, da obstaja še nekaj več ...

No in tako sem se vpisala še na šolanje za NLP Trenerja, kjer sem pa dobila še vse tisto, kar sem pa iskala na področju posredovanja znanja timom, skupinam, posameznikom, podjetjem ...

Odgovore, kako na sodoben način, učinkovito in zanimivo oblikovati trening, predavanje, prezentacijo, delati s skupinami, timi, različnimi tipi udeležencev.

Pa zavedanje, da imajo različni posamezniki in skupine različne učne stile, različne “programe” po katerih delujejo, vzorce po katerih komunicirajo ...
In še in še. Moje obzorje se je iz prejšnjih 180° razširilo na 360°.

Če želiš dobro in kvalitetno delati z drugimi, moraš biti najprej dobro in kvalitetno “opremljen in obut” ti sam.
Pa v praksi na sebi in delu v parih, skupinah, simuliranih situacijah, igrah vlog to najprej sam preiskusiti, začutiti, zaznati, doživeti.
Šele takrat si lahko pristen, suveren in kompetenten.
Če si samo v teoriji nekje nekaj prebral ali slišal iz tega lahko narediš bistveno manj, kot pa če si vse to v živo začutil, izvedel, testiral tudi sam.
Verjamem, da je takrat prenos v prakso in posredovanje drugim, poučevanje bistveno kvalitetnejše.

Ključna razlika med mnogimi drugimi izobraževanji in usposabljanji za poučevanje, ki sem se jih udeležila, preden sem našla NLP in samim NLP-jem je zame v tem, da:

- so me na NLP-ju Trenerju naučili “skuhati” kvaliteten trening, predavanje, prezentacijo, nastop .... tako, da sem s “kuhanjem” v živo sicer sledila receptu, sem pa morala vseskozi aktivno sodelovati, na sebi začutiti, zaznati, uvideti kje je potrebno in kako dodajati sestavine, jih med seboj kombinirati, prilagajati recepte, po potrebi kaj spremeniti
- na mnogih drugih usposabljanjih so mi pa le predstavili recept, žal mnogokrat še to “kuharji”, ki so ga nekje prebrali, se ga naučili in sami še ničesar “skuhali” po znanosti, ki so jo le teoretično predavali

Na izobraževanju za NLP Trenerja sem postala boljši NLP in IMT coach, sedaj razumem zakaj je pomembno treninge in izobraževanja strukturirati na točno določen način, kaj to prinese udeležencem, kako sestaviti vaje, da vse česar jih učimo tudi sami preiskusijo, da bodo vedeli kaj in kako naj to uporabijo zase in pri svojem delu v vsakdanji realnosti.

Sedaj se tako kot prej trudim in trudim ... samo utrudim se ne več, trud se vrača in preko povratnih informacij udeležencev znam hitreje prepoznati, kje je priložnost, da stvari naredim drugače, da bodo še bolj uporabne, učinkovite in funkcionalne.

Zdaj skupaj s svojimi slušatelji v cilj pridemo v drugačnem stanju, kot prej.

Nena Veber
(INLPTA NLP Trenerka in Master Coach)